Resurse avem, dar nu şi voinţă…

Resurse avem, dar nu şi voinţă

În lumea asta unele lucruri nu se schimbă nici o dată, cum ar fi sărăcia. Un raportor al Organizaţiei Naţiunilor Unite anul trecut a făcut un raport despre gradul de sărăcie în România. Datele arată că 29% din populaţie se confruntă cu lipsuri grave, un procent de aproape trei ori mai mare decât media Uniunii Europene. Mai mult, 2 din 5 români (40%) sunt în pragul sărăciei, iar oficialii Naţiunilor Unite atrag atenţia că nu există politici guvernamentale pentru eradicarea sărăciei.

Acestea sunt realităţile pe care n-ar trebui să le uităm în nici un moment. Trăim nu prost, ci incredibil de prost. Iar sărărcia naşte frustrări, boli, dureri.
În ceea ce priveşte reacţia oficialilor, Philip Alston a spus: “Mulţi oficiali sunt într-o stare de negare a celor aflaţi în sărăcie extremă, în special romii.” Nimic mai trist şi adevărat! Au trecut 26 de ani de la revoluţie şi prea mult n-am progresat. Ni se bagă mereu în faţă investiţii, creştere economică, victoriile guvernărilor, progres… Da, vrăjeli politice, numai cuvinte, dar nu şi fapte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s